Belépés
charlotteani.blog.xfree.hu
"Az orczának szomorúsága által jobbá lesz a szív" (Prédikátor 7:3) Nálam helye van az érzelmeknek, az állatok szeretetének, a Bibliának, az élet dol... Molnár Anikó
1976.03.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A POINTER fajtáról kép
  2007-10-02 02:56:27, kedd
 
  Ezt a Blog leírást e gyönyörű szép, okos fajta népszerűsítése érdekében hoztam létre.
Akit csak érdekel, a magyar pointerek világviszonylatban az élvonalban szerepelnek.
Hivatalos HONLAPJUK: http://www.pointerclub.hu



http://www.pointerclub.hu/fajtaismerteto/fokep-1k.jpg

A pointer a vadászkutyák arisztokratája,






Forma 1-es versenyzője, a LEG!
Egyike a LEGrégebbi tisztavérben tenyésztett vizslafajtának, először a XVII.században említik létezését. Õse a spanyol vizsla, ebből a fajtából a korai időkben angol kopó keresztezéssel, majd szigorúan a mind jobb és jobb munkateljesítményre szelektálva tenyésztették ki Angliában.

A világ vizslatenyésztésében nagyon fontos szerepet játszott, talán nincs is olyan vizslafajta amelynek a kialakulásában, nemesítésében ne vett volna részt a pointer. Szilárd, egészséges szervezetet, gyorsaságot és kitartást, vittek vele a többi fajtákba, ugyanakkor javított a többi vizslaféle képességein a szilárd állás és orrjóság tekintetében is.

További információk a fajta történetéről (angolul):

http://englishriverwebsite.com/PointerHistory/Trivia/pointer_trivia2.html





A pointer munkaterülete a nagykiterjedésû, sík területen, a szárnyasvad, elsősorban fogoly megkeresése és szilárd megállása, mutatva (point = mutat, angolul) a vadásznak a vad helyét, megvárva amíg odaér és lövéshez jut. A pointer ebben a munkában a LEG , verhetetlen.
Igazi vágtázó, fáradhatatlan, óriási a vad iránti érdeklődése, kiváló, a LEGjobb orra van a vizslafélék között. Nagyon szilárdan és látványosan áll.
Bár kifejezetten csak a lövés előtti munkára tenyésztették ki az egyedek egy része alkalmas az úgynevezett lövés utáni munkára is. Számos pointer szívesen apportíroz (visszahozza a lelőtt vadat), használható vizivadászatra, sőt kiváló vércsapázókat is ismerünk.


Egy fekete és egy sárga pointer vad állás közben

Apportírozó pointer




A pointer megjelenése a forma és a funkció tökéletes egysége: minden porcikája, sőt a színe is, amellett, hogy nagyon szép, a használatot szolgálja. Felépítése arányos, erőt, gyorsaságot, nemességet kell mutasson. Legjellegzetesebb a fej, az erős stoppal / fejtető és orrhát közötti átmenet/ és homorú arcorri résszel.
Szőrzete rövid, csillogó, színe: fehér-fekete, fehér- barna, fehér- sárga, foltokkal és pöttyökkel tarkítva. Az egyszínû változat is elfogadott, de nem elterjedt.
Marmagassága 58-68 cm., súlya 25-30 kg.


Klasszikus pointer fej

Pointerek kétféle színben

Standard beállítás



Kiváló öröklött munkaképessége mellett, megfelelő helyen kellemes társ, családi kutya.
Természete: otthon nyugodt, nem tolakodó, nem túlfûtött. Nem ugatós, nem agresszíiv, se emberekkel, se más kutyákkal, a gyerekeket kifejezetten szereti.
Ha eleget tud mozogni, utána szeret kényelmes helyen lustálkodni, de azonnal tettrekész, ha játék, séta, vagy munka van kilátásban.


Érdekességképpen ajánljuk az alábbi letölthető könyvet elolvasásra mindenki számára:

Jan Fennel: Kutyapszichológia





A Pointer szabadban nagyon aktív, mozgékony, nagy benne a vadászszenvedély.
Tartás és takarmányozás terén meglehetősen igényes. Tartható lakásban, kertben, kennelben is, de télen fûtött, meleg helyet kell biztosítani számára. Tenyészteni könnyû, örökletes betegségektől úgyszólván mentes fajta. A pointer nem divatkutya, kevesen ismerik, maroknyi lelkes ember tartja és tenyészti.
Tenyészcélunk szép, ugyanakkor munkatulajdonságaiban is kiváló pointer tenyésztése, amely kellemes természete, intelligenciája miatt gazdájának, illetve a családjának TÁRSA!






- Olyan városlakóknak, akiknél a pointer fél napnál tovább nem kell egyedül legyen, van elég idejük és helyük a kutyát legalább napjában háromszor megsétáltatni, amelyből az egyik séta legkevesebb 1 órás, póráz nélküli intenzív mozgást jelent. Olyan kertes házban lakóknak, ahol a pointert télen megfelelően meleg helyen tudják tartani, a kert elég nagy és biztonságos kerítéssel bekerített.

- Olyan vadászoknak, akik megfelelő tapasztalattal rendelkeznek a kutyakiképzés terén, erre van területük, idejük és türelmük. Nemcsak a vad lelövése a fontos számukra, hanem közben gyönyörködni is szeretnének a LEGelegánsabban dolgozó vizslafajta munkájában. A jelenlegi vadászati viszonyok / társasvadászat, kevés apró vad/ nem kedveznek a pointer alkalmazásának, mint vadászkutya. A vadász és versenypointer kiképzése több időt és hozzáértést igényel, mint amennyit a magyar vizsla vagy retrieverek kívánnak.

- A pointer nagyon intelligens, könnyen tanuló fajta, de gyorsasága, óriási vadászszenvedélye miatt nem sorolható a könnyen kezelhető kutyák közé, mint vadászkutya. A pointer a solymászok LEGkedveltebb, kutyája a vizsla fajták közül. A sportolni szerető gazdák nagyszerû társa az agility és cani-cross versenyeken.





Mint kiállítási kutya is ideális, mert megkapóan szép, elegáns, könnyen felkészíthető és bemutatható. A Magyarországi pointer állomány minőségében kiemelkedik az Európai mezőnyből. Pointereink rendszeres résztvevői és nyerői a legnagyobb hazai és nemzetközi kiállításoknak.


Tenyészállományunk legnagyobb része munkavizsgás vagy / és field trial eredményekkel rendelkezik. 2 pointerünk elérte a nagyon ritka ,,Dual Champion" cimet, Interchampion küllemi minősítésük mellett megszerezték a Magyar Munka Champion címet is.


Cruft's győztes kan (angol)

Pointer pár mozgásban

Győztes pointerek




Mielőtt POINTERT vásárolna ....
Vegye fel a kapcsolatot a Pointer Clubbal. Segítünk Önnek megtalálni a megfelelő kutyát, családi kedvencnek, vadászkutyának, vagy /és kiállítási kutyának. Menjen el kiállításokra, versenyekre, látogasson meg tenyésztőket. Beszéljen a tenyésztőkkel, tulajdonosokkal, ismerje meg a fajtát. Ne feledje 12-14 évre választ társat Magának! A Pointer Club csak olyan tenyésztőket fog ajánlani, akik a tenyésztési szabályok, az etikai kódex útmutatásai szerint tenyésztenek, és a legnagyobb gondossággal nevelik fel a kölyköket. A tenyésztők is tudni szeretnék hova viszi a kölyköt, ezért elvárják, hogy sok kérdésükre válaszoljon.
A tenyészők és a Club a későbbiekben is segítségére lesz minden POINTER-el kapcsolatos kérdésben!

MINDEN FOTÓ A http://www.pointerclub.hu oldalán látható.

FOTÓK RÓLUK A KÉPTÁRAMBAN, IDE IS PRÓBÁLOK MAJD BESZÚRNI. http://charlotteani.xfree.hu



Link
 
 
0 komment , kategória:  http://pointerclub.hu/  
Címkék: érdekességképpen, vadászszenvedély, intelligenciája, tulajdonosokkal, legelegánsabban, vizivadászatra, nagykiterjedés, társasvadászat, versenypointer, vadászkutyának, fajtaismerteto, vizslafajtának, tapasztalattal, kiállításoknak, népszerűsítése, munkaképessége, pointerhistory, arisztokratája, alkalmazásának, keresztezéssel, kialakulásában, kutyakiképzés, munkaterülete, magyarországi, tenyésztették, interchampion, legkedveltebb, eredményekkel, nemesítésében, kiállításokra, fáradhatatlan, városlakóknak, takarmányozás, tenyészcélunk, vércsapázókat, megsétáltatni, magyar pointerek, élvonalban szerepelnek, vadászkutyák arisztokratája, spanyol vizsla, korai idõ, mind jobb, többi fajtákba, többi vizslaféle, szilárd állás, fajta történetérõ, pointer munkaterülete, pointer ebben, vizslafélék között, lövés elõ, része alkalmas, úgynevezett lövés, Hivatalos HONLAPJUK, Dual Champion”, Magyar Munka Champion, Pointer Clubbal, Segítünk Önnek, Pointer Club, MINDEN FOTÓ, FOTÓK RÓLUK KÉPTÁRAMBAN, PRÓBÁLOK MAJD BESZÚRNI,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Akarat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Akarat  Fekete István - Akác  Akarat  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  Mi lenne ha  Lóhere  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Alázat  Gonosz démon-álarc  Irgalom és ítélet  Tanuld meg ezt a versemet  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png csokor  Akarat  Soha ne kedvezz...  Nagyon különös  Ágai Ágnes – Csendélet  Irgalom és ítélet  Ágai Ágnes – Csendélet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Tanuld meg ezt a versemet  s immár én is felragyogva, ért...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kellemes délutánt kívánok  Egy lelki imádság  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Alázat  Ne kapaszkodj magasabbra,  Minden harmadik...  Nem tudhatod  képre írva  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép napot kívánok  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Zilahy Lajos gondolata  Hiányzik  Hogy lehet megtartani  Jó éjszakát  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Nem tudhatod  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Akik bántanak téged  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Popper Péter szavai  Paul David Tripp Április 19  Alvó cicák  Leonardo da Vinci gondolata  A Megváltó szolgálatában  Szívem tiéd  Png kutya  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Nagyon különös  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép... 
Bejegyzés Címkék
magyar pointerek, élvonalban szerepelnek, vadászkutyák arisztokratája, spanyol vizsla, korai id&#245, mind jobb, többi fajtákba, többi vizslaféle, szilárd állás, fajta történetér&#245, pointer munkaterülete, pointer ebben, vizslafélék között, lövés el&#245, része alkalmas, úgynevezett lövés, sárga pointer, pointer megjelenése, funkció tökéletes, használatot szolgálja, gyerekeket kifejezetten, alábbi letölthet&#245, családjának TÁRSA, kutyát legalább, egyik séta, pointert télen, kert elég, kutyakiképzés terén, fontos számukra, jelenlegi vadászati, pointer alkalmazásának, magyar vizsla, pointer nagyon, könnyen kezelhet&#245, solymászok LEGkedveltebb, vizsla fajták, sportolni szeret&#245, legnagyobb hazai, nagyon ritka, tenyésztési szabályok, etikai kódex, legnagyobb gondossággal, érdekességképpen, vadászszenvedély, intelligenciája, tulajdonosokkal, legelegánsabban, vizivadászatra, nagykiterjedés, társasvadászat, versenypointer, vadászkutyának, fajtaismerteto, vizslafajtának, tapasztalattal, kiállításoknak, népszerűsítése, munkaképessége, pointerhistory, arisztokratája, alkalmazásának, keresztezéssel, kialakulásában, kutyakiképzés, munkaterülete, magyarországi, tenyésztették, interchampion, legkedveltebb, eredményekkel, nemesítésében, kiállításokra, fáradhatatlan, városlakóknak, takarmányozás, tenyészcélunk, vércsapázókat, megsétáltatni, megszerezték, kifejezetten, rendelkeznek, charlotteani, vadászkutyák, marmagassága, gondossággal, tekintetében, gyönyörködni, munkavizsgás, tenyésztenek, tisztavérben, felkészíthet, apportírozó, információk, vizslafajta, bemutatható, képességein, szervezetet, használatot, lustálkodni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7492 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1064
  • e Hét: 7006
  • e Hónap: 11384
  • e Év: 49874
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.